Ние създадохме гамата Орион Ригел, като най-висок клас осветители предназначени да работят при всякакви условия максимално надеждно и ефективно.

Ние не сме голям производител, стремящ се да продава огромни количества нискокачествени, но евтини осветители, който клиента да сменя с нови само след няколко години работа за да поддържаме оборотите си.

Ние се насочихме по друг, много по дълъг, сложен и проблемен път, а именно да оптимизираме максимално продуктите си във всички насоки за да дадем на клиентите си надеждността, ефективността и задоволството, което те заслужават.

Нека да разгледаме основните елементите от които е изграден осветителя Орион за да разберете по-добре неговите основни предимства.

Първи елемент- корпус

Изборът на габарити на алуминиевият корпус се определя от мощността на осветителя и температурните режими под които той ще се експлоатира. Размерът на който сме се спрели позволява максимално ефективно охлаждане на мощности до 40 дори до 50 Вата, но ние не произвеждаме осветителите с по-голяма мощност от 30 Вата за да може същият да работи безпроблемно при високи температури на околната среда. Теглото само на отливката е над 1 килограма, което за 30 Вата мощност, може да ви се стори твърде много, но в предвид на богатият ни опит сме преценили, че тази маса изобщо не е излишна.

Грижейки се за природата материалът на корпусът е изцяло от рециклиран алуминий, който е с допълнителни добавки за по-добро топлоотдаване.

Втори елемент- светодиоди

В момента сме се спрели на максимално широка платка и светодиоди производство на Осрам Германия чиито брой е 70. Това са изключително качествени, високоефективни, половинватови светододи, който при 30 Ватовият вариант на осветителя отдават над 140 лумена на ват. В предвид на това че използваме същата платка и същият брой светодиоди и за всички по-малки мощности Ефективността на осветителя например при 8 Ватовият модел достига 157 Lum/W, което е върхово постижение за ефективност на светодиоден осветител.

Трети елемент- Захранване

Захранването в светодиодният осветител е най-слабият елемент. Ако светодиодите могат да живеят над 100 000 часа то захранванията обикновено са с живот около 50 000 часа.

За да разрешим този проблем решихме да използваме захранване от най-висок клас, което да отговаря на широк набор от изисквания:

-        Захранването трябва да има живот над 100 000 часа гарантиран от производителя:

103 000 часа Measured at 220Vac input, 80% load and 70 °C case temperature.

-        Да може да работи, както при много ниски температури -40 ° С (-40,0 ° F), така и при много високи +90 ° С (194,0 ° F) на корпуса.

-        Осветителят да може да работи както с Европейската, така и с американската електрическа мрежа:

90~305Vac/127~300 Vdc;

-        Да има висока степен на влагозащитеност за да продължи да работи дори при навлизането на влага в осветителя:

 IP67;

-        Висока степен на защита от пренапрежения по мрежата:

Input Surge Protection: DM 4kV, CM 6kV;

-        Да е с много висок фактор на мощност:

Power Factor 120Vac (0.99), 220Vac (0.96);

-        Габаритните му размери да влизат в отсека за захранването на Орион Ригел;

 

Четвърти елемент- свързване на елементите

За максимална здравина на връзките в осветителя не използваме конектори, всички елементи са запоени. Нашето виждане и опит ни показват, че там където има движещи се елементи неминуемо възникват проблеми.

Пети елемент- крепежи и уплътнения

Всички външни крепежи използвани от нас са от неръждаема стомана, позволяваща дори след много години работа да се отремонтира безпроблемно осветителя. Разпробиването на отвори и резби се прави от роботизирани машини с изключителна прецизност. Осветителят е прахово боядисан, като предварително е преминал през допълнителни обработки за по-добра адхезия на боята. Уплътненията са каучукови с добавки за работа, както при високи така и при ниски температури. Покривният ни капак е от удароустойчив поликарбонат на “BASF” Германия с високи нива на пропускане на светлината и с двойна UV защита непозволяваща потъмняването на същият с годините.

Освен това дизайнът на осветителя позволява монтирането на крепежите за поликарбонатният дифузер да е от вътрешната страна на осветителя без пряко взаимодействие с околната среда, а за полиамидният капак (изключително здрава пластмаса) на отсека за захранването, броят на винтовете с които се закрепя към корпуса на осветителя бе увеличен на 12, като така осветителното тяло издържа безпроблемно на 24 часови тестове под 1 метър вода.

Заключение

Ние вярваме, че съвкупността от внимателно подбрани качествени елементи води до създаването на прецизен краен продукт. Ние сме наясно, че дори малките компромиси, които могат да спестят на нас като производител няколко цента в последствие могат да доведат до разходи и неудобство за нашите потребители. Затова ние избрахме своят път на развитие, свързан с безкомпромисно качество, внимание към всички детайли и лоялност към всички наши клиенти  разбиращи, необходимостта от всеотдайността ни към всичко което правим.